current views are: 1

16 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση15:22

H απεργία των οδηγών φορτηγών διέκοψε την παραγωγή στις μονάδες της Fiat

Η απεργία των οδηγών φορτηγών που μεταφέρουν τα καινούργια αυτοκίνητα από τα εργοστάσια στις διάφορες πόλεις, έχει προκαλέσει τη διακοπή της παραγωγής στις μονάδες της Fiat, σε όλη την Ιταλία.   

Δημοσίευση 15:22’
αρθρο-newpost

Η απεργία των οδηγών φορτηγών που μεταφέρουν τα καινούργια αυτοκίνητα από τα εργοστάσια στις διάφορες πόλεις, έχει προκαλέσει τη διακοπή της παραγωγής στις μονάδες της Fiat, σε όλη την Ιταλία.   

Η απεργία των οδηγών φορτηγών που μεταφέρουν τα καινούργια αυτοκίνητα από τα εργοστάσια στις διάφορες πόλεις, έχει προκαλέσει τη διακοπή της παραγωγής στις μονάδες της Fiat, σε όλη την Ιταλία.    Η απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών ξεκίνησε πριν ένα μήνα και αφορά το ποσοστό κέρδους που τους αναλογεί.   
Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, «όταν, για παράδειγμα, ένα καινούριο αυτοκίνητο της Fiat μεταφέρεται από τη Ρώμη μέχρι τη νότια πόλη του Αβελίνο, κοντά στη Νάπολη, ο πελάτης χρεώνεται με 750 ευρώ, ενώ η επιχείρηση του μεταφορέα λαμβάνει μόλις 17 ευρώ».   

Εξ άλλου, οι ιδιοκτήτες των εκθέσεων αυτοκινήτων τονίζουν ότι «οι απεργίες αυτές κινδυνεύουν να δώσουν τη χαριστική βολή στις πωλήσεις, που τον Φεβρουάριο, είχαν, ήδη, σημειώσει πτώση της τάξης του 20%».   

Εξαιτίας της συγκεκριμένης κινητοποίησης, έχει σταματήσει η παραγωγή στις βιομηχανίες Fiat του Πομιλιάνο, Κασσίνο και Σέβελ. Και οι υπόλοιπες δυο παραγωγικές μονάδες Μιραφιόρι και Μέλφι, είναι ουσιατικά κλειστές, λόγω της εκ περιτροπής προσφυγής στο ταμείο ανεργίας.   

Οι συνολικές πωλήσεις της Fiat τον τρέχοντα μήνα, αναμένεται να μειωθούν κατά τουλάχιστο 10%.   
Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται στη νότια Ιταλία και στις μεταφορές προς τα διάφορα λιμάνια.   
   
Σύμφωνα με τους οδηγούς φορτηγών που συνεργάζονται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, «αν τα οικονομικά δεδομένα δεν αλλάξουν, όλες οι επιχειρήσεις του τομέα κινδυνεύουν να κλείσουν ή θα πρέπει να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλες περιοχές, προχωρώντας σε απολύσεις».


σχετικα αρθρα