Τη ζωή τους μεσοπέλαγα έχασαν πέντε άνδρες, όπως διαπιστώθηκε από τη νέα αποβίβαση λαθρομεταναστών στην Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα.    Ειδικότερα, η ιταλική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε παρέχοντας άμεση βοήθεια σε περίπου πενήντα επιβαίνοντες ενός πλεούμενου που κινδύνευε να βυθιστεί εβδομήντα ναυτικά μίλια νότια της νήσου. Οι άνδρες της ακτοφυλακής και της αστυνομίας βρήκαν μέσα στο πλεούμενο και πέντε πτώματα λαθρομεταναστών, οι οποίοι που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της προσπάθειας προσέγγισης των ιταλικών ακτών.  

Όλοι οι μετανάστες παρουσιάζουν συμπτώματα εξασθένισης, λόγω πολυήμερης παραμονής στην θάλασσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κρίθηκε αναγκαία η άμεση παροχή νοσοκομειακής φροντίδας.   
   
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με την γενικότερη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται να ξαναρχίσουν οι καθημερινές, σχεδόν, αφίξεις λαθρομεταναστών από τη βόρειο Αφρική, στις ακτές της Λαμπεντούζα και της Παντελλερία.