ΔΙΕΘΝΗ

Νέες επιθέσεις της Αιθιοπίας σε εδάφη της Ερυθραίας

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2012, 19:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέες επιθέσεις της Αιθιοπίας σε εδάφη της Ερυθραίας
Facebook Twitter Whatsapp
Τα αιθιοπικά στρατεύματα πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις σήμερα κατά θέσεων ανταρτών στην Ερυθραία, μία ημέρα αφότου η Ερυθραία κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν δράση κατά της Αιθιοπίας για προηγούμενη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο έδαφός της.  
Τα αιθιοπικά στρατεύματα πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις σήμερα κατά θέσεων ανταρτών στην Ερυθραία, μία ημέρα αφότου η Ερυθραία κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν δράση κατά της Αιθιοπίας για προηγούμενη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο έδαφός της.   Οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν γύρω από την πόλη Μπάντμε, εξήγησε στο Reuters ανώτατος αιθίοπας κυβερνητικός αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για επιτυχή επιχείρηση. «Το πλήγμα είναι μέρος του σχεδίου μας να λάβουμε ανάλογα μέτρα που περιλαμβάνουν επιθέσεις στα νοτιανατολικά της Ερυθραίας», πρόσθεσε.    

Την Πέμπτη η Αιθοπία ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά της βομβάρδισαν τρεις στρατιωτικές βάσεις στην Ερυθραία οι οποίες, όπως είπε, χρησιμοποιούνται από τους Αιθίοπες αντάρτες, μερικές εβδομάδες αφ' ότου κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ερυθραίας ότι σχεδίαζε την απαγωγή δυτικών τουριστών.  

Οι επιθέσεις των προηγούμενων ημερών ήταν οι πρώτες από τον πόλεμο του 1998-2000 μεταξύ των δύο χωρών, με 70.000 νεκρούς και στις δύο πλευρές.
 
Πρώην επαρχία της Αιθιοπίας, η Ερυθραία διεκδίκησε και κέρδισε την ανεξαρτησία της στερώντας από την Αιθιοπία την πρόσβαση στη θάλασσα.  

Τα σύνορα των δύο χωρών ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οριστικά. Το Μπάντμε, το οποίο η επιτροπή χάραξης κατακύρωσε στην Ερυθραία, βρίσκεται ακόμη στο έδαφος της Αιθιοπίας.