current views are: 1

18 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:56

Βρέθηκαν 13 πτώματα από σφαίρες στο Πακιστάν

Χωρικοί βρήκαν σήμερα 13 πτώματα διάτρητα από σφαίρες, τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα σημεία στην περιοχή Μπάρα, στη ζώνη Χάιμπερ στην οποία ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, την ώρα που οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών που δρουν στην περιοχή.  

Δημοσίευση 11:56’
αρθρο-newpost

Χωρικοί βρήκαν σήμερα 13 πτώματα διάτρητα από σφαίρες, τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα σημεία στην περιοχή Μπάρα, στη ζώνη Χάιμπερ στην οποία ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, την ώρα που οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών που δρουν στην περιοχή.  

Χωρικοί βρήκαν σήμερα 13 πτώματα διάτρητα από σφαίρες, τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα σημεία στην περιοχή Μπάρα, στη ζώνη Χάιμπερ στην οποία ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, την ώρα που οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών που δρουν στην περιοχή.   Τα 13 πτώματα βρέθηκαν μόλις δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό άλλων 12 πτωμάτων, τα οποία έφεραν επίσης σημάδια βασανισμού και πολλά τραύματα από σφαίρες, στην ίδια περιοχή, 15 χιλιόμετρα νότια της Πεσαβάρ.    

“Αυτοί είχαν συλληφθεί από το (μεθοριακό παραστρατιωτικό σώμα) Frontier Corps (Συνοριοφρουρά) πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή Σέπαχ μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι σε φυλάκιο του FC, σκοτώνοντας 4 στρατιώτες”, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί φοβούμενος για την ασφάλειά του.  

Κανείς δεν έχει αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τους θανάτους αυτούς.   

Αξιωματούχος του Frontier Corps, το οποίο ηγείται των επιχειρήσεων κατά των μαχητών στη ζώνη Χάιμπερ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τα πτώματα αυτά και ότι οι άνδρες αυτοί δεν ήταν ποτέ κρατούμενοι του FC.  
“Είναι πιθανό να είχαν σκοτωθεί νωρίτερα κατά τη στρατιωτική επιχείρηση και τα πτώματά τους να βρέθηκαν τώρα”, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί. “Το FC πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών στην Μπάρα και άλλες περιοχές της Χάιμπερ”, πρόσθεσε.  

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας από τους άνδρες που βρέθηκαν νεκροί σήμερα ήταν πρώην διοικητής της απαγορευμένης οργάνωσης μαχητών Λάσκαρ-ι-Ισλάμ, η οποία αγωνίζεται κατά της κυβέρνησης στη ζώνη Χάιμπερ.  
   
Η Λάσκαρ-ι-Ισλάμ πολεμάει επίσης την Τέχρικ-ι-Ταλιμπάν (TTP), δηλαδή τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, στην περιοχή αυτή και συχνά συγκρούεται με την ευρύτερη ομάδα τους.  
   
Οι συγκρούσεις στην περιοχή Μπάρα, που βρίσκεται ανάμεσα σε έναν στρατηγικής σημασίας δρόμο εφοδιασμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που πολεμούν στο Αφγανιστάν, έχουν αυξηθεί αξιοσημείωτα την τελευταία εβδομάδα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να διεξάγουν επιχειρήσεις από την Τρίτη.   
   
Στην περιοχή έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο τα σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας και οι αυτοκινητοπομπές εξακολουθούν να δέχονται επιθέσεις από μαχητές. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι 30 με 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η επιχείρηση.  
   
“Ερευνούμε το περιστατικό”, δήλωσε παράλληλα ο αξιωματούχος της Χάιμπερ Μπαχτιάρ Μόχμαντ. “Κάποιοι λίγοι άνθρωποι αγνοούνται από τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης, ακόμη δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά τους”, σημείωσε.  
   
Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις γυναίκες και τα παιδιά να εκκενώσουν την περιοχή και από τους μαχητές να παραδοθούν.


σχετικα αρθρα