Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ομόλογός του της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ επιθυμούν να ληφθούν "όλα τα απαραίτητα μέτρα" για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αερομεταφορών, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, μετά την αποστολή παγιδευμένων πακέτων με προορισμό τις ΗΠΑ από την Υεμένη.

"Για να αυξηθεί η ασφάλεια στις χώρες μας, οι πρόεδροι Ομπάμα και Σάλεχ συμφώνησαν ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα πρέπει να ληφθούν για να υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αερομεταφορών, είτε πρόκειται για επιβάτες είτε για φορτία", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας Τζον Μπρέναν, την επομένη της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών.

Η αμερικανική προεδρία είχε ήδη αποκαλύψει χθες αυτήν την τηλεφωνική επαφή μεταξύ Ομπάμα και Σάλεχ, σημειώνοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος "επέμεινε στην ανάγκη η Υεμένη να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών φορτίων με τη σκλήρυνση των μέτρων ασφάλειας" της.

Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα με προορισμό συναγωγές στο Σικάγο των ΗΠΑ εντοπίστηκαν την Παρασκευή το ένα στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, στα ΗΑΕ, και το άλλο σε βρετανικό αεροδρόμιο.

Παράλληλα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι όλα τα δυνατά μέτρα έχουν ληφθεί για να υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας των επιβατών και των φορτίων των αεροπορικών πτήσεων.

"Από τότε που εντοπίστηκαν εκρηκτικά σε φορτία στο Ντουμπάι και στην Ευρώπη, τα Εμιράτα βοηθούν τους διεθνείς οργανισμούς πολιτικής αεροπορίας για την πρόληψη οποιασδήποτε απειλής", δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας Μοχάμαντ αλ Σουέιντι.