Αμετανόητη δηλώνει η πρώην δεσμοφύλακας Λίντι Ίνγκλαντ, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου της ιρακινής φυλακής Άμπου Γκράιμπ το 2004. Η 29χρονη Ίνγκλαντ, που αποτάχθηκε από το στρατό αφού καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε Ιρακινούς κρατουμένους, έδωσε συνέντευξη στην διαδικτυακή εφημερίδα The Daily λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία 16 Αφγανών πολιτών από έναν Αμερικανό στρατιώτη.

Στη συνέντευξη η Ίνγκλαντ, που είναι άνεργη, ανύπαντρη μητέρα και ζει με τους γονείς της στη Δυτική Βιρτζίνια, εμφανίζεται πικραμένη δίχως τύψεις για την πράξη της.

Μάλιστα, δήλωσε ότι οι ιρακινοί κρατούμενοι «δεν ήταν αθώοι. Προσπαθούσαν να μας σκοτώσουν και θέλουν να τους ζητήσουμε συγγνώμη; Είναι σαν να ζητάω συγγνώμη από τον εχθρό».

Το 2004, η φωτογραφία της 22χρονης τότε στρατιωτίνας που χαμογελούσε μπροστά σε έναν γυμνό Ιρακινό δεμένο με λαιμαριά, είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Σε άλλες φωτογραφίες εικονιζόταν ανέκφραστη μαζί με κρατούμενους που τους απειλούσαν σκύλοι ή στοιβαγμένους τον ένα πάνω στον άλλο, σαν αντικείμενα.

Η μοναδική μεταμέλεια που εξέφρασε για τις φωτογραφίες του Άμπου Γκράιμπ αφορά το θάνατο Αμερικανών σε αντίποινα.

Με πληροφορίες από in.gr