Δώδεκα αστυνομικοί, που ερευνούσαν την υπόθεση των δέκα δολοφονιών στην πόλη Τελοπάν, της μεξικανικής επαρχίας Γκερέρο, έπεσαν νεκροί από πυρά ενόπλων αγνώστων.    
Οι αστυνομικοί δέχτηκαν την επίθεση ενώ διεξήγαγαν έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν τα πτώματα.   

Άλλοι εννέα συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.   

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες για την επίθεση, η οποία έγινε την Κυριακή το βράδυ.   

Στο μεταξύ, στα κεφάλια που εντοπίστηκαν, βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα εναντίον του καρτέλ ναρκωτικών La Familia. Τα μηνύματα αυτά, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από αντίπαλες συμμορίες, είναι μία προσφιλής μέθοδος των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό.   

Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί και στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών που δρουν στη χώρα. Από το 2006 έχουν σκοτωθεί περίπου 50.000 άνθρωποι, εξ αιτίας της βίας που προέρχεται από τις συμμορίες των ναρκωτικών.   

Την Παρασκευή καταφθάνει στο Μεξικό ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει για τον «πόλεμο» των ναρκωτικών που μαστίζει τη χώρα.   

Ο ανταποκριτής του BBC στη χώρα σχολιάζει ότι οι κάτοικοι του Μεξικό ελπίζουν σε μία εκεχειρία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα στη χώρα, αλλά είναι αμφίβολο αν τα αντίπαλα καρτέλ θα σταματήσουν έστω και για λίγο την δράση τους.   

Πάντως, ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών στοπ Μεξικό με αφίσες σε κεντρικά σημεία πόλεων κήρυξε αποχή από κάθε πράξη βίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Δεν είμαστε δολοφόνοι, ο Πάπας είναι καλοδεχούμενος».Πηγή: skai.gr