Τουλάχιστον 28 καταγγελίες σε μία ημέρα εναντίον της αστυνομίας του Καζάν στο Ταταρστάν δέχτηκε η ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας με αφορμή έρευνα που γίνεται μετά το θάνατο σε αστυνομικό τμήμα ενός κρατουμένου που βιάστηκε από αστυνομικούς. «Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών έγιναν 28 προσφυγές πολιτών σχετικά με παράνομες πράξεις που διαπράχθηκαν από την αστυνομία του Καζάν» τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, δύο αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Ντάλνι του Καζάν τέθηκαν υπό κράτηση επειδή χρησιμοποίησαν βία τον Οκτώβριο του 2011 εναντίον πολίτη που κατήγγειλε και αυτός το βιασμό του με ένα μπουκάλι σ' αυτό το αστυνομικό τμήμα.

Στο μεταξύ, μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε πως ένας νεαρός Νταγκεστανός, ο Φαρίν Ελντάροφ, που κρατείται από τις 8 Μαρτίου από την αστυνομία της περιφέρειας της Μόσχας, στη διάρκεια της κράτησής του ξυλοκοπήθηκε, υποβλήθηκε σε στραγγαλισμό, απειλήθηκε με βιασμό και του έβγαλαν τα νύχια.

Αφορμή της έρευνας για το αστυνομικό τμήμα του Ταταρστάν ήταν ο θάνατος κρατούμενου (του 52χρονου Σεργκέι Ναζάροφ) που είχε συλληφθεί και είχε κρατηθεί στο τμήμα. Η οικογένειά του κατήγγειλε αργότερα ότι αστυνομικοί τον βίασαν με αποτέλεσμα να πεθάνει την επόμενη ημέρα.

Πηγή: in.gr