Χωρίς πολύ μεγάλες ζημιές φαίνεται ότι ξεπέρασε το μεγάλο σεισμό των 7,4 Ρίχτερ (σύμφωνα με το USGS) το Μεξικό. Το επίκεντρο εντοπίζεται 25 χλμ ανατολικά του Ομετεπέκ, στην πολιτεία Γκερέρο. Σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο, USGS, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 18 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με επίσημες πηγές υπήρξαν ζημιές σε 800 σπίτια στην πολιτεία Γκερέρο, ενώ 60 σπίτια κατέρρευσαν. Οι επίσημες πηγές αναφέρουν ότι δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Πάντως το γερμανικό πρακτορείο κάνει λόγο για πέντε τραυματίες. 


Ο κυβερνήτης της Γκερέρο Άνχελ Αγκίρε δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αρχές έκαναν έρευνες σε σχολεία και σε δημόσια κτήρια κοντά στο Ομετεπέκ, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν τραυματίες. 


Στην πόλη του Μεξικού, που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, κατέρρευσε μια πεζογέφυρα συνθλίβοντας ένα σταθμευμένο μικρό λεωφορείο, το οποίο δεν είχε επιβάτες. 


Στη μεγαλούπολη των εκατομμυρίων κατοίκων «κουνήθηκαν» αισθητά αρκετές πολυκατοικίες. 


Ο διευθυντής της σεισμολογικής υπηρεσίας του Μεξικού, Κάρλος Βάλντες, είπε ότι έχουν ήδη σημειωθεί περισσότεροι από έξι μετασεισμοί, ένας εκ των οποίων ήταν 5,3 Ρίχτερ. 


Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό στη χώρα από τον φονικό σεισμό στην Πόλη του Μεξικού το 1985. 


Πηγή: skai.gr