Βαριά καμπάνα επιβλήθηκε σε έναν στρατευμένο στο Ισραήλ διότι έκανε το λάθος να εγκαταλείψει τη μονάδα του. Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της υπόθεσης όμως είναι ότι ο στρατιώτης αυτός είναι ο γιός του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου! O στρατευμένος γιός του ισραηλινού πρωθυπουργού θα «εκτίσει» ποινή τριών εβδομάδων αφού εγκατέλειψε τη μονάδα του και είπε ψέματα για το πού βρίσκεται, όπως αναφέρει σε άρθρο της σήμερα η εφημερίδα Yediot Aharanoth.

Σχετική ανακοίνωση του στρατού δεν επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες του άρθρου, αλλά αναφέρει ότι «ο στρατιώτης δικάστηκε και τιμωρήθηκε βάσει των πράξεών του».

Ο λοχίας Γιαΐρ Νετανιάχου υπηρετεί στην υπηρεσία διεθνών σχέσεων του γραφείου του εκπροσώπου του στρατού.

Έφυγε την Παρασκευή το βράδυ από τη μονάδα του την ώρα της υπηρεσίας του για να δειπνήσει με την οικογένειά του.

Για κακή του τύχη, η απουσία του έγινε αντιληπτή από τους ξένους ανταποκριτές που δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με κανέναν στην υπηρεσία κι έτσι πήραν τηλέφωνο έναν ανώτερό του για να μάθουν τι συμβαίνει.

Ο αξιωματικός αυτός επικοινώνησε με τον λοχία Νετανιάχου, ο οποίος απάντησε μέσω μηνύματος ότι είχε φύγει για λίγο από το γραφείο του για να πάρει φαγητό. Έπειτα από έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι ο Γιαΐρ Νετανιάχου έλειπε για αρκετές ώρες από το πόστο του χωρίς να έχει λάβει άδεια.

Ο Γιαΐρ Νετανιάχου δικάστηκε τη Δευτέρα και του απαγορεύθηκε να βγει από τη μονάδα του για 21 ημέρες.

Εξαιτίας της θέσης του πατέρα του ο Γιαΐρ Νετανιάχου είναι ο μοναδικός στρατιώτης στο Ισραήλ που έχει μόνιμη φρουρά η οποία τον συνοδεύει παντού.