Επίθεση στο προεδρικό μέγαρο εξαπέλυσαν στασιαστές του Στρατού στο Μάλι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και πηγή του υπουργείου 'Αμυνας της αφρικανικής χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί πυροβολισμοί ακούγονταν στην πρωτεύουσα Μπαμάκο. «Τώρα ξέρουμε ότι πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος» ανέφερε η πηγή του υπουργείου 'Αμυνας στο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Η διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε πως συγκρούσεις σημειώνονταν στο προεδρικό μέγαρο, το οποίο είχε αποκλειστεί από κυβερνητικές δυνάμεις, αφότου μέλη του Στρατού διέκοψαν την εκπομπή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Στα βόρεια της χώρας έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών των Τουαρέγκ, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό τουλάχιστον 200.000 αμάχων.

Παράλληλα, στους κόλπους τους στρατού εντείνονται και οι αντιδράσεις για το χειρισμό των ανταρτών, με δυνάμεις του να ζητούν από την κυβέρνηση ενίσχυση σε όπλα και στρατιώτες προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους αντάρτες.

Ενας από τους στασιαστές του στρατού είπε ανώνυμα στο Reuters ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Τον Απρίλιο προγραμματιζόταν να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS