Για σήμερα το απόγευμα, στις 16:00 είναι προγραμματισμένη η τελευταία συνάντηση της κυβέρνησης Μόντι με τα συνδικάτα και την Ένωση Βιομηχάνων Confindustria, για την καταγραφή των οριστικών τους θέσεων σε ό,τι αφορά την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Η συνάντηση αυτή θα χρησιμεύσει για τον καθορισμό του κειμένου για την μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας σε μια προοπτική ανάπτυξης», τονίζεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης.

Το συνδικάτο Cgil συνεχίζει να απορρίπτει το μέρος εκείνο της μεταρρύθμισης το οποίο καθιστά ευκολότερες τις απολύσεις δίνοντας την δυνατότητα στους εργοδότες να διακόπτουν τις σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου όταν αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες με καταβολή αποζημίωσης.

Το συνδικάτο Uil τις τελευταίες ώρες έκανε γνωστό ότι «περιμένει ουσιαστικές βελτιώσεις των μέτρων για την εργασία, διαφορετικά η γενικότερη κρίση του θα είναι αρνητική». Η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση που συναινεί είναι η Cisl.

«Ο πρωθυπουργός Μόντι δεν μπορεί να μας να μας υποχρεώσει να δεχθούμε τα μέτρα ως έχουν. Οι αλλαγές που αποφασίσθηκαν, υπό την παρούσα μορφή τους δεν μας ικανοποιούν, διότι αποδυναμώνουν τους εργαζόμενους», δήλωσε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.