current views are: 1

22 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση14:44

Ο πάπας Βενέδικτος θα επισκεφθεί την Παρασκευή Κούβα – Μεξικό

Με πρώτο σταθμό το Μεξικό και στη συνέχεια την Κούβα, ο πάπας Βενέδικτος αρχίζει την Παρασκευή εξαήμερη περιοδεία στις δύο χώρες.  

Δημοσίευση 14:44’
αρθρο-newpost

Με πρώτο σταθμό το Μεξικό και στη συνέχεια την Κούβα, ο πάπας Βενέδικτος αρχίζει την Παρασκευή εξαήμερη περιοδεία στις δύο χώρες.  

Με πρώτο σταθμό το Μεξικό και στη συνέχεια την Κούβα, ο πάπας Βενέδικτος αρχίζει την Παρασκευή εξαήμερη περιοδεία στις δύο χώρες.   Ο Βενέδικτος θα φτάσει στο Μεξικό την Παρασκευή και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις πόλεις Λεόν και Γκουαναχουάτο. Αργότερα, τη Δευτέρα, θα μεταβεί στην Κούβα.  

Στο πρόγραμμα δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο αλλά κατά το Βατικανό θα μπορούσε να γίνει αν το επιθυμεί ο ιστορικό ηγέτης της Κούβας, ο οποίος έχει πλέον παραιτηθεί από κάθε αξίωμα.  

Ο Κάστρο είχε συναντηθεί με τον προκάτοχο του Βενέδικτου, τον Ιωάννη Παύλο τον Β’ το 1998 αναθερμαίνοντας τις κακές σχέσεις των δύο πλευρών, αν και τα προβλήματα δεν έχουν εκλείψει εντελώς.   

Πάντως το Βατικανό έσπευσε να απορρίψει αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση της Κούβας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την επίσκεψη του Βενέδικτου για προπαγανδιστικούς σκοπούς.  

Αυτό είναι το δεύτερο ταξίδι του Βενέδικτου στη νότια Αμερική (το 2007 επισκέφτηκε τη Βραζιλία) καθώς προτιμά την Ευρώπη.  
Αντίθετα, ο Ιωάννης Παύλος Β’ επισκέφτηκε όλες τις χώρες τις κεντρικής και νότιας Αμερικής –κάποιες μάλιστα περισσότερες από μία φορές– συγκεντρώνοντας πολύ μεγάλα πλήθη πιστών. Το Μεξικό το 1978 ήταν δε το πρώτο ταξίδι του Ιωάννη Παύλου στο εξωτερικό.

πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα