«Με μια σφαίρα στο κεφάλι» σκότωσαν τον Μοχάμεντ Μέραχ οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στο διαμέρισμα του 23χρονου, στην Τουλούζη, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού. Ο δράστης είχε βιντεοσκοπήσει τις πολύνεκρες επιθέσεις του.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα και αναγκάστηκαν να σκοτώσουν τον Μέραχ, αφότου εξάντλησαν όλες τις δυνατότητες να τον συλλάβουν ζωντανό, κατά την πολιορκία του διαμερίσματος όπου είχε ταμπουρωθεί ο δράστης της επίθεσης στο Εβραϊκό σχολείο της Γαλλικής πόλης.

Ο Μεράχ είχε βιντεοσκοπήσει τις τρεις επιθέσεις της 11ης, της 15ης και της 19ης Μαρτίου κατά τις οποίες σκότωσε εν ψυχρώ 7 ανθρώπους και τις ανήρτησε στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού. Η αστυνομία βρήκε σε μια τσάντα την κάμερα που είχε χρησιμοποιήσει ο Μέραχ και είδε εξαιρετικά σαφείς εικόνες από τις δολοφονίες, πρόσθεσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Στο μεταξύ, μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη για τις δολοφονίες στην Τουλούζη, ενώ κάλεσε τη Γαλλία να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στους μουσουλμάνους.

Το κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο υπογράφεται από την οργάνωση Τζουντ-αλ-Χιλάφα («Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου»). Στο παρελθόν η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στο Αφγανιστάν και το Καζακστάν.

Σχετικό θέμα: Νεκρός ο ύποπτος για το μακελειό στη Τουλούζη- Τρεις αστυνομικοί σοβαρά τραυματίες