Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εγκρίνουν την Παρασκευή πακέτο μέτρων που επιβάλει απαγόρευση εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συναλλαγών με εταιρείες που εδράζονται στην ΕΕ για την Άσμα αλ Άσαντ, τη σύζυγο του Σύρου προέδρου.   Το νέο πακέτο, 13ο κατά σειρά από την έναρξη της αιματοχυσίας στη Συρία, θα επιβάλει περιορισμούς σε συνολικά 12 Σύρους που κατέχουν υψηλές θέσεις στο καθεστώς.  

Ανάμεσα στα 12 άτομα συγκαταλέγεται και η Άσμα αλ Άσαντ, αναφέρουν διπλωμάτες. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν το κείμενο θα της απαγορεύει να ταξιδεύει και στην Βρετανία, όπου γεννήθηκε και σπούδασε.  

Η δυτικοτραφείσα Άσμα αλ Άσαντ, η οποία εργάστηκε για κάποια χρόνια στη Βρετανία και συγκεκριμένα στη Deutsche Bank και στη JPMorgan, έχει γίνει η νέα «φιγούρα μίσους» για αρκετούς Σύρους.  

Μάλιστα, με πρόσφατη δημοσίευση των mail του Άσαντ και της Άσμα από τον Guardian και τις αναφορές για ακριβά ψώνια, η εικόνα της συζύγου του Σύρου προέδρου αρχίζει να ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων «πρώτων κυριών της Αραβικής Άνοιξης» -όπως στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη.  

Στην Τυνησία, η Λεϊλά Μπεν Άλι (σύζυγος του προέδρου που ανετράπη) είχε γίνει για τους αντικαθεστωτικούς το σύμβολο της απληστίας και της διαφθοράς, προωθώντας μέλη της οικογένειάς της σε υψηλά αξιώματα -τα οποία, μαζί με την ίδια, πλούτιζαν αναλόγως. Στην Αίγυπτο, η Σούζαν Μουμπάρακ κατέληξε με ένταλμα σύλληψη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (και φυγάδευση κεφαλαίων πριν την πτώση του συζύγου της).   

Τέλος, στη Λιβύη η χλιδή της ζωής της Αϊσά Καντάφι, κόρης του Λίβυου ηγέτη, έστρεψε το μίσος εναντίον της -για αυτό και έκαναν το γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες από την είσοδο των αντικαθεστωτικών στην έπαυλή της.Πηγή: in.gr
TAGS