current views are: 1

23 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση17:22

Ρωσικές πιέσεις για τον βουλγαρικό πυρηνικό σταθμό

Εντείνει τις πιέσεις της η Ρωσία για την κατασκευή του βουλγαρικού σταθμού στο Μπέλενε της Βουλγαρίας.

Δημοσίευση 17:22’
αρθρο-newpost

Εντείνει τις πιέσεις της η Ρωσία για την κατασκευή του βουλγαρικού σταθμού στο Μπέλενε της Βουλγαρίας.

Εντείνει τις πιέσεις της η Ρωσία για την κατασκευή του βουλγαρικού σταθμού στο Μπέλενε της Βουλγαρίας. Η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει την παράταση των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο κατασκευής του σταθμού αν το ζητήσει η Βουλγαρία, μετέδωσε η βουλγαρική ραδιοφωνία ΒΝΡ, επικαλούμενη δηλώσεις του Σεργκέι Κιριένκο, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rosatom.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική εταιρία Atomstroyexport του Rosatom έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου.

«Πρόκειται για σημαντικό, καλό σχέδιο, στο οποίο πιστεύω προσωπικά. Είμαι πεπεισμένος, ότι καλύτερο σχέδιο η Βουλγαρία δεν θα πετύχει. Κανένας δεν θα κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό με τέτοια επίπεδα ασφάλειας, στις προθεσμίες και με τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει. Ενώ εμείς μπορούμε να το κατασκευάσουμε μαζί» δήλωσε στη ΒΝΡ ρώσος εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον οποίο ο οργανισμός Rosatom συνεχίζει να περιμένει ενημέρωση για την επίσημη θέση της βουλγαρικής πλευράς.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ και του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ που έθεσαν υπό αμφισβήτηση το μέλλον του σχεδίου ο κ. Κιριένκο είπε, ότι αν η Βουλγαρία αποφασίσει να μην αγοράσει τον πρώτο αντιδραστήρα για το νέο σταθμό, ο οποίος είναι ήδη έτοιμος, η ρωσική πλευρά δεν θα καταφύγει στη δικαιοσύνη ή θα αποσυναρμολογήσει τον εξοπλισμό από το Μπέλενε, στέλνοντας τον σε άλλη χώρα.


σχετικα αρθρα