Ο μεγαλύτερος αδελφός του Μοχάμεντ Μέραχ ήταν παρών κατά την κλοπή του σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης των δολοφονιών στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπως έγινε σήμερα γνωστό.  Ο Αμπντελκαντέρ Μέραχ, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στην Τουλούζη, δήλωσε «υπερήφανος» για τις πράξεις του αδελφού του. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, ο ίδιος μεταφέρθηκε στην έδρα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κοντά στο Παρίσι μαζί με τη σύζυγό του, όπου θα συνεχιστεί η προσωρινή κράτησή τους.

Μια αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από το κτίριο της κεντρικής αστυνομικής διεύθυνσης της Τουλούζης, μεταφέροντας κατά τα φαινόμενα τον 29χρονο Αμπντελκάντερ Μέραχ και τη φίλη του οι οποίοι κρατούνται από την περασμένη Τετάρτη.  
Η προσωρινή κράτησή τους μπορεί να διαρκέσει μέχρι αύριο το πρωί αφού έχει ήδη πάρει μία παράταση 48 ωρών.  
 
Σύμφωνα με δικαστική πηγή, η μεταφορά των δύο νέων στην έδρα της υποδιεύθυνσης αντιτρομοκρατικών υποθέσεων (SDAT), στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ του Παρισιού είχε προγραμματιστεί από το βράδυ της Παρασκευής. Και αυτό επειδή εάν χρειαστεί να προσαχθούν σε δικαστήριο, αυτό πρέπει να γίνει στο Παρίσι, δεδομένου ότι την έρευνα έχει αναλάβει η εισαγγελία της πρωτεύουσας.  

Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μέραχ ήταν μόνος όταν διέπραξε τις δολοφονίες τριών στρατιωτών, τριών παιδιών και ενός ραββίνου στην Τουλούζη και το Μοντομπάν. Όμως, οι αρχές αναζητούν αυτόν που θα μπορούσε να τον έχει βοηθήσει αφού, διαπιστώθηκε πως στο διαμέρισμα διατηρούσε ολόκληρο οπλοστάσιο. 

Παράλληλα, χθες το βράδυ ήρθη η προσωρινή κράτηση της μητέρας του δράστη.