Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια πολλών επιθέσεων του στρατού εναντίον συριακών πόλεων και κυρίως στο Σαρακέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπως αναφέρουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις.   Ο ακτιβιστής Νουρεντίν αλ-Αμπντο είπε ότι «στην επαρχία Ιντλέμπ (βορειοδυτικά), 26 άρματα μάχης εισήλθαν στο Σαρακέμπ και έλαβαν θέσεις κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κόψουν την πόλη στα δυο». Και πρόσθεσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις και έγιναν συλλήψεις, ενώ οι κάτοικοι παρέμειναν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον ίδιο,  ο στρατός έχει εισέλθει πολλές φορές στο Σαρακέμπ και έχει προβεί σε συλλήψεις.  

 Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένας πολίτης σκοτώθηκε από σφαίρες στην πόλη αυτή και τρεις στρατιώτες. Μια γυναίκα σκοτώθηκε ακόμα στην επαρχία Ιντλέμπ.  

Ο στρατός αποσύρθηκε χθες το απόγευμα από την πόλη Σαρμίν, πόλη γειτονική με το Σαρακέμπ ύστερα από βομβαρδισμούς και συγκρούσεις, πρόσθεσε ο 'Αμπντο.  

Στην επαρχία Ντεράα, σκοτώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας πολίτης.  

Επτά πολίτες σκοτώθηκαν στις συνοικίες Μπααγιάντα, Χαλντιγέ, Ινσαάτ και Καρμ αλ-Ζεϊτούν της Χομς (κεντρική Συρία) από οβίδες του στρατού οι οποίες έπληξαν και τη γειτονική πόλη Κουσέιρ όπου σκοτώθηκαν τρεις πολίτες, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
 
 Εξάλλου, τρια μέλη των τακτικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολικά) σε ενέδρα που έστησαν λιποτάκτες εναντίον συνοριακών φρουρών.  

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα και στην περιοχή της Δαμασκού.    


Βομβαρδισμοί στη Χομς

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας βομβάρδισαν τη νύχτα την επαρχία Χομς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκαπέντε, σύμφωνα με δηλώσεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης. 

Ο Αμπού Ράαντ, σύρος ακτιβιστής, ανέφερε ότι «οι βομβαρδισμοί  και τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών μπορούσαν να ακουστούν καθαρά ως τα λιβανικά σύνορα καθώς οι συριακές δυνάμεις βομβάρδιζαν τις περιοχές αλ-Κουσάιρ, Μπάμπα Σιμπάα και Χαλίντιχ κοντά στα σύνορα».   


TAGS