current views are: 1

24 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση16:12

Λονδίνο: Στόχος δολοφονικής επίθεσης ρώσος πρώην τραπεζίτης

Ο ρώσος πρώην τραπεζίτης, Γκέρμαν Γκορμπαντσόφ, νοσηλεύεται φρουρούμενος, ύστερα από δολοφονική επίθεση στο ανατολικό Λονδίνο, η οποία σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο κρύβει πίσω της συμβόλαιο θανάτου.

Δημοσίευση 16:12’
αρθρο-newpost

Ο ρώσος πρώην τραπεζίτης, Γκέρμαν Γκορμπαντσόφ, νοσηλεύεται φρουρούμενος, ύστερα από δολοφονική επίθεση στο ανατολικό Λονδίνο, η οποία σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο κρύβει πίσω της συμβόλαιο θανάτου.

Ο ρώσος πρώην τραπεζίτης, Γκέρμαν Γκορμπαντσόφ, νοσηλεύεται φρουρούμενος, ύστερα από δολοφονική επίθεση στο ανατολικό Λονδίνο, η οποία σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο κρύβει πίσω της συμβόλαιο θανάτου. Ο 40χρονος Γκορμπαντσόφ δέχθηκε τα πυρά ενόπλου καθώς εισερχόταν στο διαμέρισμά του, ενώ βρίσκεται σε κώμα σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.   

Η βρετανική αστυνομία επισημαίνει ότι είναι πρόωρες οι εκτιμήσεις επί ρωσικών αναφορών που συνδέουν την υπόθεση με μία δολοφονική απόπειρα στη Μόσχα με στόχο έναν άλλο τραπεζίτη, τον Αλεξάντερ Αντόνοφ.  

Η Σκότλαντ Γιαρντ δεν επιβεβαιώνει επίσης πληροφορίες που φθάνουν από τη Ρωσία και θέλουν τον δράστη να χρησιμοποίησε ένα ημι-αυτόματο όπλο, ούτε και έχει γίνει γνωστό σε ποιο νοσοκομείο έχει διακομιστεί ο Ρώσος πρώην τραπεζίτης.  

Ο Γκορμπαντσόφ ήταν ιδιοκτήτης τραπεζών στη Ρωσία και τη Μολδαβία, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Επέστρεφε στην κατοικία του όταν ο δράστης άνοιξε πυρ, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.  

Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.  

Στον ρωσικό Τύπο φημολογείται ότι ο Γκορμπαντσόφ ήταν μάρτυρας στη δολοφονική απόπειρα κατά του Αλεξάντερ Αντόνοφ το 2009.  

«Μοιάζει με συμβόλαιο θανάτου για να είμαι ειλικρινής διότι ένα ημι-αυτόματο όπλο δεν είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιούσε ένας ερασιτέχνης» δήλωσε στο BBC ο Αλεξάντερ Νακράσον, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου.
 
Ο ίδιος ανέφερε πως ο Ρώσος πρώην τραπεζίτης ενέχεται σε μεγάλη έρευνα στη Ρωσία σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Αντόνοφ. Η σχετική έρευνα άνοιξε εκ νέου στις 2 Μαρτίου αφότου ο Γκορμπαντσόφ δήλωσε ότι απέκτησε πρόσβαση σε στοιχεία, και ισχυρίζεται ότι γνωρίζει άτομα που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα κατά του Αντόνοφ.  

«Γι’ αυτό υπάρχει υποψία ότι μπορεί να βρέθηκε στο στόχαστρο ατόμων που θέλουν να τον εξοντώσουν. Σκόπευε να παρουσιάσει τα στοιχεία» είπε ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από in.gr


σχετικα αρθρα