Τουλάχιστον 22 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο χθες σε πολλές Πολιτείες του Μεξικού, έξι εκ των οποίων στο παραθεριστικό θέρετρο του Ακαπούλκο και στα περίχωρά του, στη διάρκεια επιθέσεων που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα που μαστίζει τη χώρα, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Στο Ακαπούλκο, στις ακτές του Ειρηνικού, η αστυνομία ανακάλυψε τις σορούς τεσσάρων νεαρών ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίες έφεραν πολλαπλά σημάδια από σφαίρες, τονίζει στο ανακοινωθέν του το υπουργείο Ασφαλείας της Πολιτείας Γκερέρο, όπου βρίσκεται το θέρετρο, το οποίο βρίθει από ευρωπαίους και αμερικανούς παραθεριστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ρεφόρμα, οι νεαροί βρήκαν τον θάνατο κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε δύο οχήματα. Ο διευθυντής της αστυνομίας του Γκερέρο Φερνάνδο Μονρεάλ τόνισε πως άλλα δύο πτώματα με σημάδια από σφαίρες βρέθηκαν στα περίχωρα του Ακαπούλκο.

Η παράκτια πόλη το τελευταίο 6ήμερο υπήρξε θέατρο άνω των 30 δολοφονιών, οι οποίες από τις αρχές αποδίδονται στις αντίπαλες συμμορίες ναρκωτικών, που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο των δρόμων διακίνησης προς τις ΗΠΑ, μεγαλύτερου καταναλωτή κοκαΐνης στον κόσμο.

Άλλα 16 άτομα σκοτώθηκαν χθες σε επιθέσεις που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα σε διάφορες Πολιτείες του Μεξικού: έξι στη Βερακρούς (ανατολικά), τέσσερις στο Ντουράνγκο (βόρεια) και έξι στην Τσιουάουα (βόρεια), όπου βρίσκεται και η Σιουδάδ Χουάρες, η πλέον καθημαγμένη πόλη στη χώρα.