Την παραίτηση από το κόμμα του, το κεντρώο Φιάνα Φέιλ, ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπέρτι Άχερν μετά τη μακρά έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε πει ψέματα για τις καταθέσεις που γίνονταν στο λογαριασμό του.   Ο Άχερν έγραψε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Independent αμφισβητώντας την τελική έκθεση της έρευνας. Σημείωσε ότι ότι δεν θέλει να γίνει πηγή διχόνοιας μέσα στο κόμμα και υπό τις συνθήκες αυτές αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του.  

«Αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να υπηρετήσω το Φιάνα Φέιλ είναι να υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος. Θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση. Η παραίτησή μου δεν συνεπάγεται παραδοχή (των όσων του καταλογίζει η έκθεση) και κανείς δεν πρέπει να την ερμηνεύσει κατ' αυτόν τον τρόπο», σημειώνει.  

Η έρευνα της υπόθεσης ήταν η πιο μακροχρόνια και πιο ακριβή που έχει γίνει ποτέ στη χώρα για θέμα διαφθοράς. Το δικαστήριο Μέιχον συνεδρίασε 900 φορές και πήρε καταθέσεις από 409 μάρτυρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή, το τελικό κόστος μπορεί να φτάσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.