Ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Σενεγάλη, Μακί Σαλ, δήλωσε ότι ξεκινά «μια νέα εποχή» για τη χώρα, όπου η ήττα του απερχόμενου προέδρου Αμπντουλαγέ Ουαντέ έβαλε τέλος στην 12ετή διακυβέρνησή του.  
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Σενεγάλης παραδέχθηκε την ήττα του.  

Ο Ουαντέ, ο οποίος ήταν στην εξουσία από το 2000, τηλεφώνησε στον αντίπαλό του Μακί Σαλ για να τον συγχαρεί, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RPS αργά το βράδυ της Κυριακής.   

Η είδηση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς στο Ντακάρ.  

Ο απερχόμενος πρόεδρος έχανε, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με μεγάλη διαφορά από τον πρώην σύμμαχό του και πρώην πρωθυπουργό, Μακί Σαλ.  

Τα πρώτα αποτελέσματα από το Ντακάρ έδειξαν ότι στην πλειοψηφία των τμημάτων ο Σαλ προηγείται, ακόμα και στην περιφέρεια του Ουαντέ, όπου ο Σαλ συγκέντρωσε 417 ψήφους έναντι 120 του Ουαντέ.  

Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τη Δευτέρα ή την Τρίτη.  

Στο κέντρο του Ντακάρ, όπου είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια πριν από τον πρώτο γύρο, οδηγοί ηχούσαν τις κόρνες και εκατοντάδες υποστηρικτές του Σαλ πανηγύριζαν.  

Ο Ουαντέ είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο, με 34,8% έναντι 26,2% του Σαλ, αποτυγχάνοντας όμως να συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία. Οι άλλοι υποψήφιοι τάχθηκαν υπέρ του δεύτερου.  

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη Σενεγάλη», δήλωσε ο Αρονά Εντοφενέ Ντιούφ, σύμβουλος του Μ.Σαλ.  

Η Σενεγάλη είναι η μόνη χώρα στην ηπειρωτική δυτική Αφρική όπου δεν έχει εκδηλωθεί πραξικόπημα μετά την ανεξαρτησία (1960).Πηγή: tovima.gr