Ένας κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, συνελήφθη στη Ρωσία, ανακοίνωσαν οι ερευνητές και, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ιζβέστια», έτρωγε κυριολεκτικά τα θύματά του, ενώ ένας άλλος ύποπτος για κανιβαλισμό συνελήφθη αλλού στη χώρα. «Από το 2009 ως το 2011, ο ύποπτος σκότωσε τουλάχιστον έξι κατοίκους της περιοχής της Πένζα (560 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας) και έθαψε τα πτώματά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας, η οποία διευκρινίζει πως βρέθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα.

«Στη διάρκεια έρευνας στην κατοικία του εν λόγω προσώπου, βρέθηκε ένα προσωπικό ημερολόγιο στο οποίο ήταν καταγεγραμμένες λεπτομέρειες των εγκλημάτων. Ο υποπτος αναγνώρισε τα θύματα από φωτογραφίες», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ιζβέστια», η οποία επικαλείται πηγές στους κόλπους των δυνάμεων της τάξης, στον ύποπτο, ένα νεαρό 23 ετών, αποδίδονται επίσης πράξεις κανιβαλισμού επί των θυμάτων του.

«Διαπιστώθηκαν πολλά κρούσματα κανιβαλισμού», διευκρίνισε μία από τις πηγές αυτές, η οποία πρόσθεσε πως ο ύποπτος έτρωγε το ήπαρ των θυμάτων, όλων κατοίκων του Μπελίνσκ, μιας πόλης με πληθυσμό 8.000 ανθρώπων.

Εξάλλου η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε τη σύλληψη στο Βλαδιβοστόκ (ρωσική άπω ανατολή) ενός 35χρονου άνδρα, ο οποίος παραδέχθηκε πως είχε σκοτώσει έναν από τους φίλους του και έφαγε από τη σάρκα του μαζί με έναν άλλο γνωστό του.