Τουρκία: Νέα απόρριψη του αιτήματος Μπασμπούγ για δική στο Ανώτατο Δικαστήριο


Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε εκ νέου τη Δευτέρα την αίτημα του Ιλκέρ Μπασμπούγ να δικαστεί για την υπόθεση Εργκένεκον από το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας και όχι από Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Μπασμπούγ σήμερα κρατείται με κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Περίπου 400 ύποπτοι στην υπόθεση ήδη δικάζονται, με ορισμένους αξιωματικούς να έχουν ομολογήσει.

Ο συνήγορός του είχε καταθέσει για πρώτη φορά έφεση τον Ιανουάριο προκειμένου η δίκη του πελάτη του να λάβει χώρα στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας (τίτλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου όταν εκδικάζει υποθέσεις πρωθυπουργών, υπουργικών στελεχών και ανώτατων στρατιωτικών στελεχών), ωστόσο αυτή απορρίφθηκε.

Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση και καθοδήγηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκένεκον, με στόχο πραξικόπημα για την ανατροπή δια της βίας της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο στρατηγός Μπασμπούγ αποστρατεύθηκε το 2010, και είναι ο πλέον υψηλόβαθμος στρατιωτικός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στην Εργκένεκον.

Πηγή: skai.gr

Σχετικό θέμα: Άρχισε η δίκη του τούρκου στρατηγού Μπασμπούγ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο