Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε εκ νέου τη Δευτέρα την αίτημα του Ιλκέρ Μπασμπούγ να δικαστεί για την υπόθεση Εργκένεκον από το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας και όχι από Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Μπασμπούγ σήμερα κρατείται με κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Περίπου 400 ύποπτοι στην υπόθεση ήδη δικάζονται, με ορισμένους αξιωματικούς να έχουν ομολογήσει.

Ο συνήγορός του είχε καταθέσει για πρώτη φορά έφεση τον Ιανουάριο προκειμένου η δίκη του πελάτη του να λάβει χώρα στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας (τίτλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου όταν εκδικάζει υποθέσεις πρωθυπουργών, υπουργικών στελεχών και ανώτατων στρατιωτικών στελεχών), ωστόσο αυτή απορρίφθηκε.

Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση και καθοδήγηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκένεκον, με στόχο πραξικόπημα για την ανατροπή δια της βίας της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο στρατηγός Μπασμπούγ αποστρατεύθηκε το 2010, και είναι ο πλέον υψηλόβαθμος στρατιωτικός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στην Εργκένεκον.

Πηγή: skai.gr

Σχετικό θέμα: Άρχισε η δίκη του τούρκου στρατηγού Μπασμπούγ