Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μεράχ, που σκότωσε επτά ανθρώπους πριν βρει το θάνατο από τις ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, είχε επισκεφτεί το Ισραήλ για τρεις ημέρες το 2010 επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Όπως ανέφεραν, ο Μεράχ εισήλθε στο εβραϊκό κράτος το Σεπτέμβριο του 2010 με το γαλλικό διαβατήριό του και τουριστική βίζα από την Ιορδανία.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Le Monde, o επικεφαλής της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε ότι κρατήθηκε από τις αρχές της Ιερουσαλήμ, καθώς βρέθηκε πάνω του μαχαίρι.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή αστυνομία δεν επιβεβαίωσε κάποια επαφή με τον Μερά, δηλώνοντας πάντως ότι ελέγχει το θέμα. Πηγές των ισραηλινών αρχών δήλωναν πάντως σε ΜΜΕ της χώρας ότι ο Μερά επισκέφτηκε το Ισραήλ πριν την παραμονή του στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οπότε δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Τοπικοί σχολιαστές εικάζουν ότι ο 23χρονος πήγε στο Ισραήλ για συγκέντρωση πληροφοριών και εκπαίδευση από Παλαιστινίους μαχητές.

Πηγή: skai.gr