current views are: 1

28 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:02

Σαρκοζί: Θα είμαι διαφορετικός εάν επανεκλεγώ

Ένα διαφορετικό προφίλ προσπαθεί να πλασάρει ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με στόχο την επανεκλογή του τον Μάιο, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθη, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Paris Match.

Δημοσίευση 11:02’
αρθρο-newpost

Ένα διαφορετικό προφίλ προσπαθεί να πλασάρει ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με στόχο την επανεκλογή του τον Μάιο, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθη, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Paris Match.

Ένα διαφορετικό προφίλ προσπαθεί να πλασάρει ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με στόχο την επανεκλογή του τον Μάιο, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθη, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Paris Match. Ο Σαρκοζί ανέφερε ότι αντιδρούσε πολύ παρορμητικά ορισμένες φορές και συμπεριφερόταν περισσότερο σαν υπουργός από ό,τι ως πρόεδρος στην διάρκεια της πρώτης του θητείας, ενώ ζήτησε συγγνώμη για γκάφες που διέπραξε αρχικά και εξήγησε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του τα οποία δυσαρέστησαν ορισμένους Γάλλους.

«Θα είμαι διαφορετικός. Ήδη θα έχω υπηρετήσει ως πρόεδρος για πέντε χρόνια και δεν επαναλαμβάνεις σφάλματα που έχεις ήδη διαπράξει. Το βασικό λάθοςήταν πως νόμιζα ότι ήμουν ακόμα υπουργός. Ως υπουργός χρειάζεται να αντιδράς και να ενεργείς με ταχύτητα, αλλά ως πρόεδρος χρειάζεται, πέρα από το να αντιδράς, το να μπορείς να είσαι σε θέση να κάνεις ένα βήμα πίσω και επίσης χρειάζεται να επιδεικνύεις σοβαρότητα κι επισημότητα» είπε.

Ο Σαρκοζί είπε στο περιοδικό ότι, εάν κερδίσει τις εκλογές, θα κάνει ένα βήμα πίσω από την διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων και θα επικεντρωθεί περισσότερο στην καθοδήγηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ακόμη υποσχέθηκε να μην αυξήσει τους φόρους μετά τις εκλογές. «Κάνω μια δέσμευση. Δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις φόρων», δήλωσε. «Ουδέποτε πίστευα στα μέτρα λιτότητας τις οποίες αρνήθηκα, αντίθετα με ό,τι συνέβη με τους γείτονές μας», είπε.

Ο Σαρκοζί υπόσχεται ότι θα είναι «διαφορετικός» και ο Ολάντ ότι θα είναι «κανονικός» πρόεδρος. Προεκλογικά όλα μπορούν να ακουστούν.


σχετικα αρθρα