Την πρόθεση του να  καθαιρέσει τους επικεφαλής της αστυνομίας και της υπηρεσίας πληροφοριών, εφόσον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου εξέφρασε ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο Ολάντ υποστήριξε ότι μπορεί να είναι νωρίς για να εκφέρει άποψη αναφορικά με τα λάθη και τις παραλήψεις που έγιναν σε ότι αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στις δολοφονίες της Τουλούζης, ωστόσο όπως είπε είναι καιρός να υπάρξει αλλαγή φρουράς.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών υποστήριξε ότι ο  επικεφαλής της αστυνομίας Φρεντερίκ Πεσνάρ, παιδικός φίλος του Σαρκοζί, και ο Μπερνάρ Σκαρσινί, επικεφαλής της DCRI, της κεντρικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών, πρόκειται να αντικατασταθούν.

 «Προφανώς θα θεωρήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στις θέσεις αυτές επί χρόνια, με βαθιές πολιτικές σχέσεις με εκείνους οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία, πρόσωπα τα οποία είναι θεμιτό να απομακρύνουμε», είπε ο Ολάντ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο Ολάντ δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τον επικεφαλής της  αντιτρομοκρατικής μονάδας που διεξήγαγε την επιχείρηση.