Σφοδρότατη επίθεση στον Μπαράκ Ομπάμα για το διάλογο που είχε με τον απερχόμενο ρώσο πρόεδρο Μεντβέντεφ στη Σεούλ εξαπολύει ο Μιτ Ρόμνει.

Ενδεικτικός των... άγριων διαθέσεων του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012 είναι ο τίτλος του άρθρου του, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του περιοδικού Foreign Policy: «Γονυκλισίες στο Κρεμλίνο».

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος κάνει λόγο για «αδυναμία του Ομπάμα προς τη Μόσχα που κόβει την ανάσα», μετά τις επίμαχες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον Μεντβέντεφ υποσχέθηκε πως σε περίπτωση επανεκλογής του θα επιδείξει «μεγαλύτερη ευελιξία» στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ήδη ευέλικτος για την πυραυλική άμυνα και άλλους τομείς της πυρηνικής ασφάλειας, γράφει σκωπτικά ο Ρόμνει. «Χωρίς να κερδίσει ουσιαστικές παραχωρήσεις από τη Ρωσία, εγκατέλειψε τις θέσεις μας για την πυραυλική άμυνα στην Πολωνία. (...) συνθηκολόγησε με την απαίτηση της Ρωσίας το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα να μην προβλέπει σκληρές κυρώσεις για την Τεχεράνη» σημειώνει.

Ο Ρόμνει εξαπολύει όμως επίθεση και στη Μόσχα, δηλώνοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση αντάμειψε τους συμβιβασμούς που έκανε η Ουάσιγκτον, «με τίποτε άλλο από παρεμποδιστική πολιτική στον ΟΗΕ σε σωρεία θεμάτων».

Πηγή: skai.gr