Να ψάξουν την «πραγματική ελευθερία», κάλεσε τους Κουβανούς ο Πάπας Βενέδικτος, κατά τη μαζική λειτουργία στην πλατεία της Επανάστασης, στην Αβάνα.
Όπως είπε στο κήρυγμά του, κάποιοι «λανθασμένα ερμηνεύουν αυτή την αναζήτηση της αλήθειας, κάτι που τους οδηγεί στον παραλογισμό και τον φανατισμό».

Στο κήρυγμά του ο Πάπας τόνισε ότι η Κούβα πρέπει να χτίσει μία πιο ανοιχτή κοινωνία, βασισμένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Τη λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί. Στην πρώτη σειρά καθόταν ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο. Πολλοί πιστοί είχαν καταφθάσει στην πλατεία της Επανάστασης από την προηγούμενη νύχτα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πάπα με τον Φιντέλ Κάστρο 

Στο μεταξύ, με τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, τον πρώην πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα, συναντήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, κατά την τελευταία ημέρα της ποιμαντικής επίσκεψης του στην Κούβα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο ιστορικός ηγέτης ανακοίνωσε σε ανοικτή επιστολή του που αναρτήθηκε αργά την Τρίτη ότι ευχαρίστως θα συναντούσε τον πάπα, όπως είχε κάνει με τον Ιωάννη Παύλο Β το 1998.

Ο πάπας είναι «ένας άνδρας για τον οποίο η επαφή με τα παιδιά και τους ταπεινούς πολίτες του λαού προκαλεί πάντα αισθήματα στοργής» έγραψε ο Κάστρο.

Πηγή: in.gr/skai.gr