Άρχισε στην Ισπανία η γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα τα συνδικάτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας.   
Με τους νέους νόμους, μεταξύ άλλων διευκολύνονται οι επιχειρήσεις στην απόλυση εργαζομένων και μειώνονται τα ποσά των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης.  

Η κυβέρνηση του Μάριο Ραχόι ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις μεταρρυθμίσεις. Η Μαδρίτη ελπίζει ότι με τη μεταρρύθμιση θα βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και θα υπάρξει μεγαλύτερη προθυμία των εργοδοτών για νέες προσλήψεις.  

Αντίθετα, οι μεγάλες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες CCOO (Επιτροπές Εργατών) και UGT (Γενική Ένωση Εργαζομένων) υποστηρίζουν ότι προκειται για την πιο βαθιά περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων μετά την επιστροφή της Ισπανίας στη δημοκρατία."  

Το ισπανικό υπουργείο Μεταφορών έχει συμφωνήσει με το συνδικάτο εργαζομένων στα αεροδρόμια να υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών και να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 1240 από 4.500 τακτικές πτήσεις. Σε σιδηρόδρομους, μετρό και υπεραστικά υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν περίπου το ένα τρίτο των δρομολογίων.Πηγή: skai.gr