Τη βούλησή τους για την άμεση υιοθέτηση νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, εξέφρασαν οι μεγάλοι αντίπαλοι των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ σε συνεντεύξεις τους στο Nouvelles d' Armenie Magazine. Οι δύο υποψήφιοι επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για την ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας παρά την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου που κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό.

Ο Σαρκοζί δήλωσε: «Ανέλαβα τη δέσμευση αυτή και θα την τηρήσω. Η κυβέρνηση εργάζεται ήδη για τη ρύθμιση ενός νέου σχεδίου νόμου. Το κείμενο θα μπορεί να υιοθετηθεί από την έναρξη των εργασιών του νέου νομοθετικού σώματος», Παράλληλα επεσήμανε ότι «το κείμενο αυτό θα λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου».

Σε χωριστή συνέντευξη, ο αντίπαλός του Φρανσουά Ολάντ επιβεβαιώνει ότι θέλει να ξεκινήσει «στην αρχή της θητείας, με ηρεμία, μια διαδικασία που θα καταλήξει στην ποινικοποίηση της άρνησης».

«Έχω την πεποίθηση ότι ανήκει στην ευθύνη των κρατών να αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες, όταν αυτές επαληθεύονται από την ιστορική έρευνα, όπως είναι η αρμενική γενοκτονία και ότι η άρνησή της είναι μια έκφραση βίας που δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας» είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του που ο αρχηγός του κράτους θέλησε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο το οποίο τελικά απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, κάνοντας λόγο για μεγάλο λάθος.