Χιλιάδες Ισπανοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων και βγήκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων ισπανικών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας κατά τη διάρκεια της 24ωρης γενικής απεργίας. Επεισόδια στη Βαρκελώνη και μικροσυμπλοκές σε άλλες πόλεις, 58 συλλήψεις μέχρι το απόγευμα.
Οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την απεργία ήταν η βιομηχανία και οι συγκοινωνίες.

Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Βαλένθια είναι οι πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι μαζικότερες συγκεντρώσεις, με τους πολίτες να αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία μεταξύ  άλλων διευκολύνονται οι επιχειρήσεις στην απόλυση εργαζομένων και μειώνονται τα ποσά των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης.

Επεισόδια, τραυματισμοί και προσαγωγές

Στις πορείες της χώρας συμμετείχαν φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, ενώ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για εννέα ανθρώπους ελαφρά τραυματισμένους αλλά και 58 προσαγωγές.Κάδοι σκουπιδιών πυρπολήθηκαν, απεργοί πιάστηκαν στα χέρια με απεργοσπάστες συναδέλφους τους, ενώ ζημιές υπέστη το κτήριο του χρηματιστηρίου στη Βαρκελώνη έπειτα από ρίψη αντικειμένων στα τζάμια του από διαδηλωτές που ξέκοψαν από το πλήθος και κινήθηκαν προς τα εκεί.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της Καταλονίας, ομάδες νέων συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες για να τους διαλύσουν. Η καταλανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες, στις οποίες διακρίνονται νέοι να πυρπολούν κάδους απορριμμάτων και να έρχονται αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς. 


Άλλες ομάδες νεαρών εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών ή κυνηγούσαν τα περιπολικά.