Ποινές κάθειρξης 15-20 ετών πρότειναν να επιβληθούν σε 364 εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας που κατηγορούνται για τις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Ενέργκεκον», οι εισαγγελείς. Στο άκουσμα του αιτήματος των εισαγγελέων, ο στρατηγός Τσετίν Ντογάν σηκώθηκε έξαλλος από το εδώλιο και βγήκε από τη δικαστική αίθουσα η οποία βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα της φυλακής υψίστης ασφαλείας Σιλιβρί.

Ο στρατηγός Ντογάν κατηγορείται μαζί με τον πρώην επιτελάρχη στρατηγό Μπασμούγ ότι είχαν ηγετικούς ρόλους σε συνωμοσίες με στόχο την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης, τις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν». Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους προσάπτονται, κάνοντας λόγο για απόπειρα συκοφάντησης των ενόπλων δυνάμεων από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινές 15-20 ετών και για τους 365 κατηγορούμενους των υποθέσεων, όλους πλην ενός στρατιωτικούς. Οι 250 εξ αυτών είναι ήδη φυλακισμένοι εν όψει της απόφασης.

Ανάμεσα στους άλλους ανώτατους αξιωματικούς είναι ο Μπιλγκίν Μπαλανλί, διοικητής των στρατιωτικών σχολών, ο απόστρατος πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου αεροπορίας Χαλίλ Ιμπραήμ Φιρτινά και ο απόστρατος πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού Οζντέν Ορνέκ.