Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο αυτόκλητος ένοπλος φύλακας της γειτονιάς του στη Φλόριντα που σκότωσε πριν από έναν μήνα τον άοπλο 17χρονο Τρέιβον Μάρτιν δεν έφερε τραύματα όταν προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής αμέσως μετά τη δολοφονία, για την οποία ο ίδιος επικαλέσθηκε κατάσταση νόμιμης άμυνας, σύμφωνα με βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου ABC.    Αντίθετα, οι αστυνομικοί που έφθασαν στον τόπο του συμβάντος ισχυρίσθηκαν ότι αιμορραγούσε από τη μύτη και έφερε τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο ίδιος ο Ζίμερμαν ισχυρίσθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό μαύρο ευρισκόμενος σε κατάστασης νόμιμης άμυνας, αφού ο Τρέιβον Μάρτιν του επετέθη και του χτύπησε το κεφάλι στο κράσπεδο.

Κατόπιν αυτού, ο δράστης της δολοφονίας αφέθηκε ελεύθερος και καμία κατηγορία δεν έχει διατυπωθεί εναντίον του.  
Στο βίντεο, το οποίο το ABC εξασφάλισε από τις αρχές του Σάνφορντ, ο Ζίμερμαν, δεμένος με χειροπέδες οδηγείται στην αστυνομική διέύθυνση του Σάνφορντ. Δεν φέρει τραύματα, δεν έχει αίμα στα ρούχα του. Ενας αστυνομικός τον εξετάζει διεξοδικά εξωτερικά.  

«Είναι βέβαιο ότι δεν μοιάζει με άνθρωπο με σπασμένη μύτη και με σπασμένο στο κράσπεδο κεφάλι, όπως ισχυρίσθηκε η αστυνομία. Η εμφάνιση του Τζορτζ Ζίμερμαν έρχεται σε δραματική αντίθεση με την εκδοχή των γεγονότων της 26ης Φεβρουαρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπέντζαμιν Κραμπ, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Μάρτιν και προσθέτει ότι ο Ζίμερμαν πρέπει να συλληφθεί και να απαγγελθούν εναντίον του κατηγορίες για τη δολοφονία του Τρέιβον.  

Η αστυνομία του Σάνφορντ διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης σε ειδικό εισαγγελέα που ορίσθηκε από τον κυβερνήτη της Φλόριντα. Εκπρόσωπός του δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις.  

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου στο Σάνφορντ, ένα άοπλο 17χρονο μαύρο αγόρι, ο Τρέιβον Μάρτιν, δολοφονήθηκε, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του πατέρα του έχοντας αγοράσει ένα αναψυκτικό και καραμέλες, από τον οπλισμένο αυτόκλητο φύλακα της γειτονιάς Τζορζ Ζίμερμαν, σε προάστιο του Ορλάντο.