Συνοικίες στην πόλη Χομς, όπου παραμένουν οχυρωμένοι αντάρτες βομβαρδίζει από το πρωί ο συριακός στρατός. Την ίδια ώρα, εντείνονται και επιθέσεις στην επαρχία Ιντλέμπ όπου πυρπολούνται σπίτια. Η καταστολή συνεχίζεται παρά παρά την έγκριση από τον Μπασάρ αλ- Άσαντ του σχεδίου του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Ανάν για έξοδο από την κρίση. 

Τουλάχιστον 15 βλήματα όλμου ερρίφθησαν στις συνοικίες Μπαμπ Ταντμόρ, Μπουστάν αλ-Ντιουάν, Χαμιντίγε και Σαφσαφέ της Χομς, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να συντρίψουν τους θύλακες αντίστασης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δυο άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά που ερρίφθησαν εναντίον του αυτοκινήτου τους κοντά στο χωριό Μπσας.

Πριν από τα ξημερώματα σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες στις πόλεις Χαράστα και Ερμπίν, δέκα χιλιόμετρα από τη Δαμασκό. 

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στις επαρχίες Χάμα και Ντέιρ Εζόρ της κεντρικής και ανατολικής Συρίας αντίστοιχα, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

TAGS