Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την επέτειο της «Ημέρας της Γης». Ένας νεκρός παλαιστίνιος και περισσότεροι από 50 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός.
Οι Παλαιστίνιοι κάλεσαν την Παρασκευή σε «Παγκόσμια Πορεία προς την Ιερουσαλήμ», στη μνήμη έξι Αράβων που σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας το 1976 σε βίαιες διαδηλώσεις εναντίον της δήμευσης αραβικών εδαφών από το Ισραήλ.

Στο πέρασμα Καλάντια στη Ραμάλα εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίων ισραηλινών στρατιωτών και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα σημείο ελέγχου. Οι στρατιώτες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού.
Στην  Ανατολική Ιερουσαλήμ αρκετοί Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην Παλιά Πόλη, όμως έφιπποι αστυνομικοί επενέβησαν και η διαδήλωση διαλύθηκε.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας εξαιτίας των σημερινών διαδηλώσεων εντός της χώρας, αλλά και των πορειών από τις γειτονικές χώρες.