Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Φρανκφούρτη το Σάββατο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν η ΕΕ και η ΕΚΤ στις χώρες της Μεσογείου.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από πέτρες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν κινδυνεύει η ζωή του.

Δεν υπήρχαν εξαρχής πληροφορίες από την αστυνομία για τον αριθμό των τραυματιών, ούτε για το πόσες συλλήψεις έχουν γίνει, καθώς η επιχείρηση συνεχιζόταν για ώρα.
 
Σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές Αρχές, περίπου 4.300 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της οργάνωσης Μ-31 (για την 31η Μαρτίου) στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του καπιταλισμού».

Οι οργανωτές της κινητοποίησης από την πλευρά τους κάνουν λόγο για 6.000 διαδηλωτές, «τουλάχιστον 200 συλλήψεις και πολλούς τραυματίες».
 
«Πολλοί άνθρωποι έχουν μώλωπες, υπάρχει τουλάχιστον ένας με κάταγμα και πολλοί αισθάνθηκαν αδιαθεσία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία» εξήγησε εκπρόσωπος της Μ-31.

Πηγή: in.gr