Την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα απέκλεισαν οι ρωσικές αρχές, ενώ συνέλαβαν 55 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που σκόπευαν να διαδηλώσουν εκεί.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εμποδίζουν την πρόσβαση στην πλατεία λόγω του φόβου διαδηλώσεων. «Η Κόκκινη Πλατεία είναι κλειστή», ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, χωρίς όμως να διευκρινίζονται οι λόγοι.

Η αστυνομία της Μόσχας έκανε λόγο για 55 συλλήψεις «για απόπειρα διαδήλωσης χωρίς έγκριση», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Itar-Tass.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται εκκλήσεις μέσω του Facebook για τη διοργάνωση στην Κόκκινη Πλατεία διαδηλώσεων, ενώ η λευκή κορδέλα έχει γίνει σύμβολο της αμφισβήτησης της ρωσικής κυβέρνησης. Στο Facebook σχεδόν 4.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση με τίτλο «Λευκή Πλατεία».

Το Σάββατο τουλάχιστον 80 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Έντουαρντ Λιμόνοφ, συνελήφθησαν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Η χθεσινή διαδήλωση, για την οποία δεν είχε δοθεί έγκριση, οργανώθηκε συμβολικά, όπως κάνει κάθε 31η του μήνα η αντιπολίτευση για να ζητήσει να τηρείται το άρθρο 31 του Συντάγματος που διασφαλίζει την ελευθερία των συγκεντρώσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr