Στη σύλληψη 483 διαδηλωτών που επιχείρησαν να εισβάλουν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου. «Κανείς από τους διαδηλωτές δεν μπήκε στην έδρα του ΝΑΤΟ. Συλλάβαμε 483 άτομα. Όλοι θα αφεθούν ελεύθεροι το βράδυ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, Κρίστιαν Ντε Κόνινκ.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τη βελγική οργάνωση «Δράση για την Ειρήνη», η οποία υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ συνιστά «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη», ενώ οι διαδηλωτές, που είχαν φτάσει στις Βρυξέλλες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, ήταν στην πλειονότητά τους νέοι.

Περίπου 500-600 αστυνομικοί τους περίμεναν έχοντας πάρει θέσεις κατά μήκος του περιβόλου που προστατεύει την έδρα του ΝΑΤΟ και το γειτονικό γενικό επιτελείο του βελγικού στρατού.

Περίπου στις 15.30 (ώρα Ελλάδας) οι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν προς το στόχο τους και ορισμένοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να σκαρφαλώσουν στα κιγκλιδώματα που περιέβαλαν το κτίριο. Ωστόσο, με την επέμβαση των αστυνομικών, απωθήθηκαν.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2008 και του 2009, και κατέληξαν επίσης σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS