Τρεις επιστήμονες ετοιμάζονται να γράψουν βιβλίο με θέμα την πεποίθησή τους ότι Ελληνες κατοίκησαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία, πριν ακόμη και τους Μαορί, παραθέτοντας μάλιστα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Το βιβλίο στο οποίο περιέχεται ο απίστευτος ισχυρισμός τιτλοφορείται «Ως την άκρη του κόσμου» και το περιεχόμενό του επιμελήθηκαν από κοινού οι ερευνητές Μάξγουελ Χιλ, Γκάρυ Κουκ και Νόελ Χίλιαμ. Πρόκειται για την δεύτερη είδηση τέτοιου τύπου που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες. Φαίνεται πως μετά την Αμερική, όπως ισχυρίζεται Έλληνας ερευνητής, οι αρχαίοι υμών πρόγονοι είχαν ανακαλύψει και το άλλο άκρο της Γης, τη Νέα Ζηλανδία.

Στο εν λόγω βιβλίο απεικονίζονται αρχαίοι χάρτες, σχεδιασμένοι την προ Χριστού εποχή, και στους οποίους οι δημιουργοί σχεδίασαν με λεπτομέρεια την ακτογραμμή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Λαξευμένοι βράχοι, πέτρινα κτίρια και μνημεία, όλα αποδίδονται στους ευρωπαϊκής καταγωγής που ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία, αιώνες πριν την άφιξη των Πολυνήσιων, λένε οι συγγραφείς του βιβλίου.

Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ένα πέτρινο γλυπτό που απεικονίζει ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βρέθηκε στην Taupo, ένα πέτρινο πυλώνα με ένα ακριβή χάρτη των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, όπου φαίνεται η Λίμνη Taupo, στο σχήμα που είχε κατά την πριν το 232μ.Χ. έκρηξη, και σκαλίσματα σε βράχους στο Raglan.