Έξι νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Κυριακής από πυρκαγιά σε μπαρ της πόλης Νόβι Σαντ στην Βοϊβοντίνα. Αποφασίσθηκε λοιπόν να ξεκινήσει τριήμερο πένθος από σήμερα στην πόλη για τα θύματα της πυρκαγιάς (τρεις κοπέλες και τρεις νεαροί). 

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης και οι ενοικιαστές του συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μη εφαρμογή μέτρων προστασίας από φωτιά, για τη διάπραξη σοβαρού αδικήματος κατά της δημόσιας ασφάλειας.  

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στην ντισκοτέκ «Kontrast», στην οποία διασκέδαζαν περίπου 350 άτομα. Οι έξι νεαροί έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία στις τουαλέτες.  

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ελαττωματικά καλώδια στο σύστημα ηλεκτροδότησης της ντισκοτέκ, ενώ η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το συμβάν με καθυστέρηση 15 λεπτών. 

Κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ και άναψαν κεριά έξω από τη ντισκοτέκ στη μνήμη των θυμάτων.      
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας έδωσε σαφή εντολή να αρχίσουν από σήμερα έκτακτοι έλεγχοι σε όλα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη χώρα.