Η παράνομη διαμονή στη χώρα «καταδίκασε» τις τρεις χήρες του Οσάμα μπιν Λάντεν και δύο από τις κόρες του σε φυλάκιση 45 ημερών, έπειτα από απόφαση της πακιστανικής δικαιοσύνης. Ο Ζακαρία Άχμαντ Αμπντουλφάταχ, αδελφός της νεότερης από τις συζύγους του Μπιν λάντεν, της Υεμενίτισσας Άμαλ Αμπντουλφάταχ δήλωσε ότι «ο δικαστής ανακοίνωσε μια ποινή φυλάκισης ενάμιση μήνα για τις πέντε κατηγορούμενες. Τους επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 10.000 ρουπιών (82 ευρώ). Δόθηκε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να οργανώσει τον επαναπατρισμό τους».

Ο συνήγορός τους Μουχάμαντ Ααμίρ, είπε πως η έκτιση αυτών των ποινών φυλάκισης θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, καθώς οι κατηγορούμενες είχαν συλληφθεί επισήμως στις 3 Μαρτίου για παράνομη διαμονή στο Πακιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε γυναίκες και απροσδιόριστος αριθμός παιδιών και εγγονιών του Μπιν Λάντεν βρίσκονται στα χέρια των πακιστανικών αρχών μετά την αμερικανική στρατιωτική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στις 2 Μαΐου και κατά την οποία εκτελέστηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στην έπαυλή του (φωτό).