Ο υπουργός Θρησκευμάτων της Ινδονησίας Σουριαντχαρμά Αλή παρουσίασε στη βουλή της χώρας του νομοσχέδιο, που εντάσσει το φόρεμα της μίνι φούστας στα αδικήματα πορνογραφίας. Ο Αλή μιλώντας σχετικά με το θέμα δήλωσε πως «Η πορνογραφία είναι κάτι που μπορούμε να το αισθανθούμε. Αλλά πρέπει να καθορίσουμε καλά τα κριτήρια». 

Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Αλίε τις προηγούμενες μέρες έκανε κάποιες δηλώσεις που εκνεύρισαν κάποιους κύκλους. Ο Αλίε είχε δηλώσει τα εξής : «Οι γυναίκες βάζουν μίνι φούστες και προκαλούνε τους άντρες. Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας σειράς από βιασμούς και άλλα αισχρά γεγονότα. Ο λόγος για αυτά είναι ότι οι γυναίκες δεν ντύνονται σωστά. Εάν οι γυναίκες δεν βάζουν αξιοπρεπή ρούχα, τότε προκαλούνε κάποια πράματα εκ μέρους των αντρών».

Η Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Κατά της Βίας σε βάρος των Γυναικών μιλώντας σχετικά με το θέμα είπε : «Η σεξουαλική εκμετάλλευση δεν έχει καμμία σχέση με το μήκος της φούστας. Σχεδόν όλες οι γυναίκες που βιάστηκαν ήταν ¨σκεπασμένες¨ αλλά και πάλι βιάστηκαν».

πηγή: protothema.gr