Ο Τζορτζ Ζίμερμαν θα παραδοθεί στις Αρχές στην περίπτωση που του ασκηθεί δίωξη επειδή πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό έφηβο Τρέιβον Μάρτιν, δήλωσε ο συνήγορός του.

«Ό,τι και αν γίνει, δεν θα κρυφτεί από τις αρχές. Αν του το ζητήσουν, θα παραδοθεί. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο ανθρωποκυνηγητό ή τίποτα τέτοιο», είπε στο Reuters ο Κρέγκ Σόνερ.

Ο Ζίμερμαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κρύβεται.

Το περιστατικό της δολοφονίας, που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου στη Φλόριντα, απασχολεί ιδιαίτερα την αμερικανική κοινή γνώμη.

Ο 18χρονος Τρέιβον Μάρτιν είχε βγει από ένα μίνι μάρκετ φορώντας την κουκούλα της ζακέτας του επειδή έβρεχε. Ο Ζίμερμαν, μέλος εθελοντικής ομάδας ασφάλειας, ζήτησε να σταματήσει ο Μάρτιν γιατί του φάνηκε ύποπτος.

Ο νεαρός του επιτέθηκε, είπε αργότερα ο Ζίμερμαν που τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο Ζίμερμαν εξήγησε ότι ήταν σε αυτοάμυνα και για αυτό αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες γιατί κατά την αστυνομία δεν υπήρχαν ενδείξεις που θέτουν εν αμφιβόλω την μαρτυρία.

Η υπόθεση ήρθε σταδιακά στο φως χάρη και στα κοινωνικά δίκτυα προκαλώντας σειρά διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Πολλοί εκτιμούν ότι ο Ζίμερμαν στοχοποίησε τον Μάρτιν επειδή ήταν Αφροαμερικανός.

Στο θέμα παρενέβη και ο Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας να αποδοθεί το ταχύτερο δικαιοσύνη.

Πηγή: in.gr