Από αποτυχία έχουν στεφθεί οι μέχρι τώρα προσπάθειες της λιβυκής κυβέρνησης για να σταματήσουν οι μάχες μεταξύ μελών των μειονότητας των Βερβέρων και των αράβων γειτόνων τους γύρω από την πόλη Ζουάρα, αφού όπως δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος συγκρούονται για τρίτη ημέρα στη δυτική Λιβύη. Ένοπλες ομάδες από την Ζουάρα, πόλη στην οποία κατοικούν κυρίως Βέρβεροι και βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, αντάλλασσαν πυρά με μαχητές από τους κοντινούς αραβικούς οικισμούς αλ Τζουμάιλ και Ρέγκνταλιν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ο Ιγιούμπ Σόφιαν, του δημοτικού συμβουλίου της Ζουάρα, δήλωσε ότι ένας κάτοικος της πόλης έχει σκοτωθεί και πέντε ακόμη έχουν τραυματιστεί.
   
Όπως σημείωσε ο Σόφιαν εκπρόσωποι του εθνικού στρατού της Λιβύης προσπάθησαν να πείσουν χθες Δευτέρα τις δύο πλευρές να τερματίσουν τις συγκρούσεις, όμως απέτυχαν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή όταν μια ομάδα ανδρών από τη Ζουάρα που κυνηγούσαν πυροβόλησαν και σκότωσαν από λάθος έναν κάτοικο του αλ Τζουμάιλ.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες της βορειοαφρικανικής χώρας ακολούθησαν την πτώση του καθεστώτος Καντάφι και φαίνεται πως δύσκολα θα βρεθεί συμβιβαστική λύση.
TAGS