Σκληρή επίθεση στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό των Ρεπουμπλικάνων, εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θεωρώντας ότι με την οικονομική πολιτική που θέλουν να προωθήσουν προσπαθούν να επιβάλουν το «νόμο της ζούγκλας». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιοποιήθηκαν από την ομιλία που οργάνωσε το πρακτορείο Associated Press, κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι οι εξαγγελίες τους θα ευνοούσαν τους πιο πλούσιους, σε βάρος της μεσαίας τάξης.

«Υπό το πρόσχημα ότι θέλουν να μειώσουν το έλλειμμα, επιδιώκουν να επιβάλουν μια ριζική μεταμόρφωση της χώρας μας. Πρόκειται, ούτε λίγο ούτε πολύ, για κοινωνικό δαρβινισμό» τονίζει χαρακτηριστικά.

 Στο στόχαστρο μπήκε κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Πολ Ράιαν, ο οποίος προτείνει αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση για τους ηλικιωμένους, μείωση των φόρων στις εταιρείες και επαναφορά του φόρου για τους πλούσιους στο 25%, το ανώτερο.

Ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά θα βοηθούσαν να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι, τιμωρώντας τη μεσαία τάξη. «Η επίθεση σε όσα χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε την οικονομία μακροπρόθεσμα θα ήταν μια συνταγή για να οδηγηθούμε στην παρακμή» καταλήγει.