current views are: 1

3 Απριλίου 2012
Δημοσίευση15:21

Σοβαρά προβλήματα από την απεργία των εναέριων ελεγκτών στη Γαλλία

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη για δεύτερη μέρα απεργία των εναέριων ελεγκτών στη Γαλλία.

Δημοσίευση 15:21’
αρθρο-newpost

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη για δεύτερη μέρα απεργία των εναέριων ελεγκτών στη Γαλλία.

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη για δεύτερη μέρα απεργία των εναέριων ελεγκτών στη Γαλλία. Είναι ενδεικτικό ότι ματαιώθηκε περίπου του 40% των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι. Συνολικά 240 πτήσεις που αναχωρούν και φθάνουν στο παρισινό αεροδρόμιο θα πρέπει να ακυρωθούν σήμερα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της DGAC, η οποία καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες τους. Στο Σαρλ ντε Γκολ (φωτό), πάντως, το πρόγραμμα τηρήθηκε κανονικά.
 
Στις ακυρώσεις των πτήσεων προστίθενται και οι διαταραχές στα κέντρα πλοήγησης (ένα από τα τρία επίπεδα ελέγχου της αεροπλοΐας), όπως εκείνο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που λειτουργούσε με ελάχιστο προσωπικό σήμερα.

Χθες, Δευτέρα υπήρξε ακύρωση πάνω από 100 πτήσεων, καθυστερήσεις μέχρι και τρεις ώρες και το κλείσιμο πολλών μικρότερων αερολιμένων.

Τα συνδικάτα CGT, CFDT και UNSA έχουν καλέσει σε απεργία αντιτασσόμενα σε ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην επαρχία, γεγονός που συνεπάγεται την μείωση του αριθμού των εργαζομένων, ιδιαίτερα στα μικρότερα αεροδρόμια.


σχετικα αρθρα