Νυχτερινές πτήσεις τέλος για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης -πρώτο αεροδρόμιο της Γερμανίας και το τρίτο Ευρώπης- αφού η γερμανική δικαιοσύνη εξέδωσε απόφαση σήμερα για απαγόρευση των νυκτερινών πτήσεων μεταξύ 23:00 και 05:00 τοπική ώρα. Το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας επικύρωσε προσωρινή απαγόρευση που είχε εκδώσει τον Οκτώβριο διοικητικό δικαστήριο του κρατιδίου της Έσσης περιφέρεια όπου υπάγεται η Φρανκφούρτη.

Η απαγόρευση αφορά 17 νυκτερινές πτήσεις, οι οποίες αναμενόταν να εκτελούνται μετά το άνοιγμα και τέταρτου διαδρόμου στον αερολιμένα στις 21 Οκτωβρίου.

Οργανώσεις κατοίκων περιοχών κοντά στον αερολιμένα έκαναν αγώνα εδώ και χρόνια για να αποσπάσουν αυτή την απαγόρευση, λόγω της ηχορύπανσης.

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα κυρίως στις εμπορευματικές πτήσεις της γερμανικής εταιρίας Lufthansa, η οποία αναμένει μείωση των εσόδων της κατά 40 εκατ. ευρώ ετησίως.  Οι νυκτερινές πτήσεις μπορούν να επιτραπούν μόνο αν υπάρξει, σύμφωνα με το δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε ότι η περιφέρεια πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της και να αποδείξει ότι αυτή η ανάγκη υπάρχει αν θέλει να λάβει την άρση της απαγόρευσης αυτής.