Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για "την κρίση των σκουπιδιών" στην περιοχή της Νάπολης στην Ιταλία και άσκησε εκ νέου πιέσεις στην ιταλική κυβέρνηση να "ενεργήσει τάχιστα", για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

"Ανησυχούμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση ενέργειες για την βελτίωση της κατάστασης", ανακοινώθηκε από τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον, Γιάνεζ Ποτότσνικ, σε συνέντευξη Τύπου.

"Παρακολουθούμε από πολύ κοντά όσα συμβαίνουν και προγραμματίζουμε να αποστείλουμε ειδικούς για να εκτιμήσουν την κατάσταση", πρόσθεσε.

 Ο κ. Ποτότσνικ ανέφερε ότι πρόκειται να συναντηθεί σύντομα με την ιταλίδα υπουργό Περιβάλλοντος, Στεφανία Πρεσιτζιάκομο στην Ιαπωνία, στη διάρκεια διάσκεψης για την βιοποικιλότητα και θα της θέσει επιτακτικά το ζήτημα.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ξέσπασαν και νέα επεισόδια τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη στη Νάπολη μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τα βουνά των σκουπιδιών που έχουν πλημμυρίσει την πόλη,οι δρόμοι της οποίας έχουν γεμίσει με σκουπίδια βάρους τουλάχιστον 2.300 τόνων.

Η κατάσταση στη Νάπολη βαρύνει ακόμα περισσότερο τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι που αν και δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα σκουπίδια θα απομακρυνθούν "εντός των επόμενων τριών ημερών" μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτε.