Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα επεισόδια βίας στη Συρία, παρά την αποδοχή του ειρηνευτικού σχεδίου του ΟΗΕ από το καθεστώς Άσαντ.
Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Τετάρτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άτομα σε επεισόδια στην επαρχεία Χομς.

Ειδικότερα, επτά άμαχοι, σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην συνοικία αλ Κόσουρ της πόλης Χομς, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα κεντρικά της επαρχίας.

Πέντε άνθρωποι, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη συνοικία Ντέιρ Μπάλμπα, ενώ άλλοι έξι σοροί ανθρώπων, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, βρέθηκαν στις ανατολικές συνοικίες της πόλης Χομς.

Αντίθετη η Ρωσία στον οπλισμό των αντικαθεστωτικών

«Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να υπερισχύσουν των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, έστω και αν διέθεταν μεγάλη ποσότητα όπλων», ισχυρίζεται ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Λαβρόφ προειδοποίησε τα αραβικά κράτη και τις δυτικές δυνάμεις πως σε περίπτωση στρατιωτικής παρέμβασης και εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών, η αιματοχυσία στη Συρία θα συνεχιζόταν για πολλά χρόνια ακόμα.

Με πληροφορίες από BBC